Lauretum
Zomerweg 20
B 8490 Jabbeke
T +32(0)50 81 17 43
F +32(0)50 81 40 03
E info@lauretum.be
laurica

VERPOTTEN

Laurier mag het het hele jaar door verpot worden, maar de beste periode is september. De plant bereidt zich dan al wel voor op de winterrust, maar heeft nog een zeer actief wortelgestel, waardoor de toegevoegde grond nog voor de winter gedeeltelijk doorworteld wordt.

De frequentie van het verpotten varieert naargelang de leeftijd van de plant. De eerste jaren verpot u elk jaar. Na verloop van tijd om de twee jaar, en als de plant meer dan tien jaar oud is, kan de tussentijd zelfs oplopen tot vier à vijf jaar. Bij zéér oude planten, die meer dan 50 jaar oud zijn, kan de verpotting gemakkelijk tot 15 jaar worden uitgesteld. Verpot altijd in een nieuwe pot die iets groter is dan de oude pot. Wortelsnoei is uit den boze.

Neem als potgrond het best potgrond voor oranjerieplanten, voorbemest en met klei vermengd. De grond moet namelijk voldoende water kunnen vasthouden als buffer.

Zorg voor een ruime gietrand (minstens twee à drie centimeter) om bij elke gietbeurt voldoende water te kunnen geven. Een laurierpot moet gaatjes in de bodem hebben voor een goede drainage. Een laagje argex of lava op de bodem kan daarbij ook helpen.

Bekijk de tutorial
lauricalauricalauricalaurica