Lauretum
Zomerweg 20
B 8490 Jabbeke
T +32(0)50 81 17 43
F +32(0)50 81 40 03
E info@lauretum.be
laurica

Laurica-plants is een familiebedrijf, in de jaren ’70 opgericht door André & Annie Devisch. Aanvankelijk kweekten ze sla en tomaten, later schakelden ze over op andere teelten zoals perkplanten en dopheide ( erica gracilis ). Om zich uiteindelijk toe te leggen op de teelt van laurier, laurus nobilis. Bij een van de zeldzame overgebleven lauriertelers leerde André de knepen van het vak kennen en raakte hij steeds meer gepassioneerd door de laurierteelt. Wat ontstond uit een passie groeide uit tot een gespecialiseerde laurierkwekerij.

Ondertussen werkten de kinderen Elie en Sybiel ook mee in het familiebedrijf. Elie spitse zich toe op de kweek en verkoop van laurieren terwijl Sybiel zich vooral toelegde op de verhuur van laurierbomen.
Later kwamen beide partners erbij, Marian en Tom.
Samen werkten ze mee aan de verdere uitbouw van Laurica-plants. Zo groeide Laurica-plants uit tot internationaal marktleider in kwaliteitslaurier!

Sinds 2019 zit de verhuur gehuisvest bij het Lauretum onder leiding van Sybiel en Tom.
Elie en Marian leggen zich verder toe op de kwekerij en de verkoop van kwaliteitslaurier. Hierdoor is en blijft Laurica-plants een solide familieonderneming.